Maandag 11 maart

Mindfulness is a way of living. Je komt bewuster in het leven te staan. Vriendelijker, zonder oordeel, alert op je neiging tot automatische reacties.

In 1981 ontwikkelde Dr. Jon Kabat-Zinn (arts, schrijver en wetenschapper) de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training. Deze training is gebaseerd op eeuwenoude technieken uit de boeddhistische traditie. MBSR is oorspronkelijk bedoeld voor mensen met chronische pijn-, vermoeidheid-, en stressklachten.

Tijdens de bijeenkomsten oefen je met verschillende meditatietechnieken zoals de lichaamsscan, zitmeditatie, loopmeditatie en yoga. Er is gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over persoonlijke ervaringen met de oefeningen.

Wat leert deze training?

  • Pauzeren, aanwezig zijn in het hier en nu
  • Inzicht in automatische gedachten- en gedragspatronen
  • Een vriendelijke grondhouding naar jezelf en anderen

Voor wie is deze training?

Deze training is geschikt voor iedereen. Oud of jong, snel of langzaam, met of zonder klachten is welkom en kan ervan profiteren. Zoals Jon Kabat-Zinn zegt: “Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaar zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven.”

Mindful everyday geeft deze trainingen voor kinderen, jongeren en volwassenen, in groepsverband of individueel. Daarnaast geeft mindful everyday workshops en advies aan scholen en instellingen.

Ik sta geregistreerd bij de VMBN als categorie 1 lid. Hierdoor kun je in aanmerking komen voor een vergoeding. Check hiervoor je zorgverzekering.

Nieuwe trainingen starten in maart voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen!

 Voor meer informatie,

www.mindful-everyday.nl

info@mindful-everyday.nl

06-22674248

Neem contact met ons op

5 + 4 =