Selecteer een pagina
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pilateslessen in ’t Duifje

27 maart 2019 @ 09:00 - 11:00

€50

Pilateslessen

Vanaf januari 2019 gaan de 2 lessen pilates op de woensdagochtend weer van start

  • 09.00-10.00 uur
  • 10.00-11.00 uur

De tweede groep is in het bijzonder geschikt voor mensen met een lagere belastbaarheid door bijvoorbeeld aanwezigheid van chronische (pijn)klachten. Het tempo zal in deze groep iets lager liggen. Naast de pilatestraining zal ik in deze les ook meer fysiotherapeutische oefeningen inzetten.

Wat is Pilates?

Pilates is, net zoals bijvoorbeeld yoga, een training van lichaam en geest tegelijk. Met de oefeningen train je vooral je ‘core stability’. Met ‘core’ wordt je romp of je ‘kern’ bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken.

Naast het trainen van het krachtuithoudingsvermogen van deze spieren rondom het korset train je de lenigheid en de balans. De pilatestraining wordt daarom in de fysiotherapie ook vaak ingezet als onderdeel van de behandeling (revalidatie).

Joseph Pilates (grondlegger van de methode) geloofde sterk in het principe dat je met je geest controle kunt krijgen over het functioneren van het lichaam.

Wie ben ik?

Mijn naam is Nicole Blijleven. Ik ben fysiotherapeut in Lent en geef daar ook al bijna tien jaar pilates aan uiteenlopende doelgroepen. Voor mijn studie fysiotherapie ben ik werkzaam geweest als danseres in moderne dansgezelschappen. Daar is mijn interesse in de pilates methode ontstaan. Pilates wordt binnen de danswereld (wereldwijd) ingezet als training omdat naast de stabiliteit en het krachtuithoudingsvermogen ook de lenigheid wordt getraind.

Interesse?

De lessen worden gegeven in blokken van 10 lessen verdeeld over 11 weken. De kosten voor één blok bedragen 100 euro.

Het volgens van losse lessen is (in overleg) mogelijk. Kosten 10 euro per les

Ben je geïnteresseerd in het volgen van mijn lessen (pilates met een vleugje yogaJ) en/ of heb je nog vragen? Mail dan naar: pilates@nicoleblijleven.nl

Hartelijke groet,

Nicole Blijleven

 

Gegevens

Datum:
27 maart 2019
Tijd:
09:00 - 11:00
Kosten:
€50
Site:
www.nicoleblijleven.nl

Organisator

Nicole Blijleven
Telefoon:
06-47075009
E-mail:
pilates@nicoleblijleven.nl

Locatie

Gezondheidscentrum ’t duifje
Oude Huissenseweg 4
Arnhem, 6834 GS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0611769288
Bekijk de site van Locatie